In het pittoreske dorp Kolhorn staat een prachtige woning rijk aan geschiedenis. De woning heeft een speelse indeling en geweldige karakteristieke kenmerken. De huidige eigenaren hebben de woning met veel respect voor haar karakter vernieuwd en verbeterd. Met oog voor detail is het huis ‘gefinetuned’, let u maar eens op het schilderwerk, de plafondlijsten en de strakke lambrisering. Het is een veelzijdige woning met veel mogelijkheden. Een planoloog heeft de bestemmingsmogelijkheden onderzocht, waardoor de 143 m² bijvoorbeeld kan worden gebruikt voor aan huis gebonden beroepen, bedrijfsmatige activiteiten, mantelzorg of zelfs een bed & breakfast. Gedetailleerde informatie is beschikbaar op onze website. Kijkt en leest u verder, we hopen dat u net zo enthousiast bent als wij.
Bij aankomst na een schilderachtige rit over de Westfriesedijk bereikt u de woning via een toegangsbrug die lijkt op een ophaalbrug. Wat aan de buitenkant wellicht niet direct zichtbaar is, is de enorme ruimte (1.044 m³) die achter de gevel schuilgaat. Van deze ruimte kan nog 143 m² worden benut voor woonruimte of andere doeleinden. De aanwezigheid van historische balken die samensmelten met moderne details geeft het huis een uniek karakter. Op de eerste verdieping (waar u via de garage binnenkomt) vindt u de woonkamer, keuken en een toilet. Op de begane grond (hier bevindt zich de voordeur) zijn vier slaapkamers en een badkamer. Aan bergruimte geen gebrek, want zowel op de begane grond als op de eerste verdieping vindt u ruimte voor berging, maar ook voor bijvoorbeeld hobby’s.
De buitenruimte is gelegen op het zuiden, waardoor u een heerlijke zonnige achtertuin heeft. Als kers op de taart ligt de woning aan het water. Vanuit de tuin kunt u via de steiger in een bootje stappen. Hier is een afscheiding door middel van een schutting, genoeg privacy dus!
De woning is gelegen in het idyllische dorp Kolhorn, wat bijdraagt aan de charmante omgeving. De omgeving biedt een sfeervolle en rustige ambiance. Kolhorn is een dorp gelegen aan de Westfriese Omringdijk en van origine een vissersdorp aan de Zuiderzee. Inmiddels ligt Kolhorn door verschillende inpolderingen niet meer aan de Zuiderzee, maar is het dorp nog wel omringd door verschillende wateren. Vanuit Kolhorn bent u 10 minuten verwijderd van de A7 en verschillende winkelcentra in Nieuwe Niedorp, Anna Paulowna en Schagen.
Tot midden jaren ‘80 was hier de Firma A.A. van Zoonen en Zn gevestigd, met een slachterij en worstenmakerij in zowel het huis als de schuur. De oude vergunning uit 1963 en historische foto’s bevestigen deze rijke historie, waarbij in de schuur op de begane grond nog enkele elementen herinneren aan de oude slachterij.
Kolhorn, bekend om de Westfriese dijk en de zomerse nachtmarkt, heeft een rijke geschiedenis. De dijk, grenzend aan het Kolhornerdiep, maakt deel uit van de Westfriese Omringdijk, die rond 1250 werd aangelegd als bescherming tegen het oprukkende water van de Zuiderzee. Ooit als kleine zeehaven aan de bocht van de Omringdijk, was Kolhorn actief in de handel van Friese en Overijsselse turf. Inmiddels ligt het dorp door diverse inpolderingen niet meer aan de voormalige Zuiderzee.
De vergunningen voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu zijn samengevoegd in de omgevingsvergunning.
Het tarief is afhankelijk van de inhoud van het principeverzoek en de gemeente.
Vaak kunt u een principeverzoek bij uw gemeente schriftelijk of digitaal indienen.
Een principeverzoek is de ambtelijke benaming voor de eerste afspraak tussen een bouwaanvrager en de ambtenaar van een gemeente. Soms wordt deze eerste afspraak ook wel beginselaanvraag genoemd. U kunt een principeverzoek indienen om af te tasten wat de gemeente van uw ruimtelijk initiatief vindt. Het gaat over initiatieven die niet in het geldende bestemmingsplan passen. Het bestemmingsplan geeft aan waarvoor u de grond mag gebruiken en wat de bouwmogelijkheden zijn.
Makelaar Geert Klaver komt in zijn branche veel verschillende woonvormen tegen. Waar een paar jaar geleden de regelgeving en financieringsmogelijkheden nog niet volledig toereikend waren, zie je nu dat gemeenten en banken mee gaan met de trend en een faciliterende rol aannemen. Door deze positieve ontwikkeling zie je nu veel verschillende woonvormen op poppen.