Klaver MakelaardijLandelijk wonenVrijstaande woningHemHemmerbuurt 153

Hemmerbuurt 153 te Hem

€ 800.000 k.k.

Documenten
Over deze woning
Video
360° Panorama
Kom binnen
Buiten
Plattegrond
Omgeving
Kenmerken
Voorzieningen
Bezichtigen

Kenmerken

Inhoud:
602 m³
Bouwjaar:
1973
Perceeloppervlakte:
6.485 m²
Totale woonoppervlakte:
162 m²
Aantal kamers:
5 kamers (3 slaapkamers)
De makelaar van dit object
Bart Stoop

Documenten

Relevante documenten zoals bijv. de NVM vragenlijst inzien? Log hier in op uw bestaande profiel of klik hier om een gratis Klaver Profiel aan te maken.

Brochure aanvragen

Over deze woning

Een paradijs voor buitenliefhebbers!

Gelegen in het hart van West-Friesland, aan de Hemmerbuurt 153, staat deze in 1973 gebouwde vrijstaande woning op een prachtig perceel van maar liefst 6.485 m². Met een werkelijk perfecte zonligging is het hier heerlijk wonen, leven en ontspannen. Een echt familiehuis met voldoende ruimte in en om de woning. Aan de voorzijde is er een werkkamer/ kantoorruimte waardoor werken aan huis in alle rust kan. Ook slapen op de begane grond behoort hierdoor tot de mogelijkheden. Voor een gezellige avond tafelen met vrienden of familie heeft u een ruime keuken tot uw beschikking. Op de verdieping zijn in totaal drie ruime slaapkamers en de badkamer. In de overkapping geniet u het hele jaar door van deze unieke plek. Van een heerlijke BBQ op een zomerse dag tot warme glühwein op een mooie winterdag. Daarnaast is er nog een tweede overkapping met garage aanwezig. Ook voor het houden van kleinvee is op het achtergelegen land voldoende ruimte. De centrale ligging tussen Hoorn en Enkhuizen, het treinstation in Hoogkarspel op 2 kilometer afstand en scholen in de nabijheid maken het geheel compleet. Komt u binnenkort deze buitengewone plek in het hart van West-Friesland ervaren?

Kom binnen

Op de begane grond zijn er naast de ruime living met openslaande deuren naar het terras aan de achterzijde, een ruime woonkeuken, bijkeuken en multifunctionele kamer. In de living ligt een fraaie houten vloer en op een druilerige dag geniet u bij een sfeervol haardvuur. Momenteel wordt de multifunctionele kamer gebruikt als kantoor. Deze kamer is ook perfect voor diegene die op zoek is naar ruimte voor zijn of haar eigen salon-/ praktijkruimte aan huis. U bereikt de kamer vanuit de hal, zo hoeft men niet door al uw leefruimtes heen. Wat is er nu mooier dan wonen en werken op één en dezelfde unieke plek.

Op de verdieping zijn in totaal drie slaapkamers en de badkamer. De verdiepingsvloer heeft een massief eiken houten vloer. De badkamer is compleet ingericht met een whirlpool, stoomdouche, dubbele wastafel en toilet. Vanuit de master bedroom heeft u een fenomenaal uitzicht over de achtergelegen landerijen. Deze kamer heeft op maat gemaakte kasten, een fraai stuk meubelmaatwerk! De bergzolder loopt over de gehele breedte van de woning, hier is veel bergruimte.

Buiten

Het is hier een oase van rust met landelijke charme. Een paradijs voor liefhebbers van buitenleven waar de hectiek van het dagelijks leven plaatsmaakt voor rust en schitterende landelijke vergezichten. Geniet van lange zomerdagen op het ruime terras dat vanuit de woning te bereiken is. Hier zijn meerdere zitplekken waar u kunt ontspannen en de landelijke omgeving in u op kunt nemen. Achter de tuin ligt een stuk grasland, ideaal voor het houden van dieren. Hier kunt u uw eigen walnoten oogsten van de walnotenboom en vers fruit plukken van de perenbomen. Aan de achterzijde van het perceel staan tien oude knotwilgen, zij lijken u vriendelijk toe te wuiven, wanneer de wind zachtjes door de bladeren ritselt. Beleef het ultieme buitenleven op dit perceel, waar rust, natuur en comfort naadloos in elkaar overgaan. Een plek waar u kunt ontsnappen aan de drukte en echt tot rust kunt komen. De overkapping is met 36 m² een heus verlengstuk van uw woongenot. Bij uitstek de plek om na een drukke dag loungend van het zicht over de prachtig aangelegde tuin te genieten. Door de diverse bomen op het perceel weten de vogels deze plek ook goed te vinden en wordt u zo nu en dan getrakteerd op een concert van tjilpende vogels. De garage, ook wel ‘’De Boet’’ is een bijgebouw behorende bij de stolpboerderij die hier 50 jaar geleden heeft gestaan. Aangrenzend is een overkapping waar ooit de landbouwmachines stonden.

Plattegrond

Omgeving

De ligging van de woning is in Hem dat op 10 minuten afstand ligt van Hoorn. Ook bevindt u zich hier op nog geen 15 minuten van de A7 richting Amsterdam. Het dorp biedt u vele basisvoorzieningen, zoals scholen, kinderopvang, gezondheidszorg, winkels en ook Paardrijvereniging OWF is in galop te bereiken. Ook heeft het dorp een zeer actief verenigingsleven voor zowel jong als oud. Bent u sportief? In Hem is een zwembad, sportcomplex met voetbalvelden, er zijn tennisbanen en er is een sporthal waar diverse binnensporten kunnen worden beoefent. Jaarlijks worden er diverse terugkerende evenementen georganiseerd. Zo zijn er onder andere een braderie, harddraverij, hardloop en wielrenwedstrijden. Watersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het Markermeer dat op enkele kilometers is gelegen. Het naastgelegen Venhuizen is binnen 5 fietsminuten afstand.

Kenmerken

Overdracht
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1973
Specifiek
Soort dak
Zadeldak bedekt met dakpannen
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
162 m²
Overige inpandige ruimte
0 m²
Externe bergruimte
41 m²
Perceeloppervlakte
6.485 m²
Inhoud
602 m³
Indeling
Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Ligbad, toilet, douche, dubbele wastafel, wastafelmeubel en vloerverwarming
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
Rolluiken, tv kabel, buitenzonwering, stoomcabine, dakraam en natuurlijke ventilatie
Energie
Energielabel
C
Isolatie
Dakisolatie en dubbel glas
Verwarming
C.v.-ketel
Warm water
C.v.-ketel
CV-ketel
Intergas HRE 36/30 A (2019; EIGENDOM)
Kadastrale gegevens
VENHUIZEN G 4374
6.485 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Ligging
Vrij uitzicht en landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom
Garage
Soort garage
Vrijstaand steen
Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Elektra
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Kennisbank

Hoe maak ik mijn energielabel definitief?

Vanaf 1 januari 2021 gaat de bepaling van het energielabel niet meer digitaal, maar moet er een afspraak worden gemaakt met een energieadviseur. De adviseur komt langs, inspecteert de woning en bepaalt op basis van kenmerken als isolatie, afmetingen en warmtebronnen hoeveel energie de woning verbruikt.

De adviseur komt bij u thuis en bekijkt in gemiddeld 1 à 2 uur tijd het huis. De adviseur neemt kenmerken op van de woning. Bijvoorbeeld:

  • de afmetingen;
  • de aanwezige isolatie, zoals van het dak en de muren;
  • de aanwezige installaties, zoals de cv-ketel en zonnepanelen.

Op basis hiervan berekent de energieadviseur hoeveel energie er nodig is voor:

  • verwarming;
  • warm water;
  • ventilatie;
  • koeling van de woning.

Zo stelt de energieadviseur het energielabel nauwkeurig vast en is het mogelijk om verbeteringen aan te bieden. Deze aanbevelingen voor verduurzaming komen ook op het energielabel te staan.

Is een energielabel verplicht?

Bij verkoop of verhuur van een woning is een definitief energielabel verplicht. Een voorlopig energielabel is hierbij niet voldoende. Het ontbreken van een definitief energielabel bij de levering van de woning kan een boete opleveren.

De energieadviseur berekent de energieprestatie en registreert deze. Hierna ontvangt u het afschrift van het energielabel. De adviseur neemt kenmerken op van de woning. Bijvoorbeeld:

  • de afmetingen;
  • de aanwezige isolatie, zoals van het dak en de muren;
  • de aanwezige installaties, zoals de cv-ketel en zonnepanelen.

Op basis hiervan berekent de energieadviseur hoeveel energie er nodig is voor:

  • verwarming;
  • warm water;
  • ventilatie;
  • koeling van de woning.

Zo stelt de energieadviseur het energielabel nauwkeurig vast en is het mogelijk om verbeteringen aan te bieden. Deze aanbevelingen voor verduurzaming komen ook op het energielabel te staan.

Wat is een energielabel?

Het definitief energielabel van een woning geeft met de klasses A (zeer energiezuinig) tot en met G (minst energiezuinig) aan hoe energiezuinig een woning is. Daarnaast geeft het label inzicht in de woningkenmerken, woningtype, isolatie, beglazing en verwarming. Ook worden de eventuele energiebesparende mogelijkheden benoemd.

Wat is een woonbestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming.  Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een woonbestemming houdt in dat een object of perceel gebruikt of ingericht kan worden voor bewoning.

Wat is een agrarische bestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming. Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een agrarische bestemming houdt in dat een woning of object -met agrarische bestemming- alleen voor agrarische doeleinden gebruikt mag worden. Denk hierbij aan een melkveehouderij of een akkerbouwbedrijf.

Brochure aanvragen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan, zodat u voortaan direct alle brochures kunt bekijken.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »


Wilt u de brochure per post ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Bezichtiging plannen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging
of maak een afspraak via WhatsApp 0226 555 777. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Doe een bieding

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een bod te doen op dit object.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Het bod dient minimaal 50% van de vraagprijs te zijn.
De vraagprijs van dit object is € 800.000 k.k.


Condities
  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper beschikbaar gestelde stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier