Klaver MakelaardijLandelijk wonenVrijstaande woningOost-graftdijkOostgraftdijk 27

Oostgraftdijk 27 te Oost-Graftdijk

verkocht

Over deze woning
Video
360° Panorama
Kom binnen
Buiten
Plattegrond
Omgeving
Gebruiksmogelijkheden
Kenmerken
Voorzieningen

Kenmerken

Inhoud:
499 m³
Bouwjaar:
1856
Perceeloppervlakte:
215 m²
Totale woonoppervlakte:
135 m²
Aantal kamers:
2 kamers (0 slaapkamers)
De makelaar van dit object
Geert Klaver

Over deze woning

In het schilderachtige dorp Oost-Graftdijk, gelegen aan de idyllische Oostgraftdijk, staat een waar juweel dat de tijd heeft getrotseerd en een rijke geschiedenis weerspiegelt. De kerk is een doopsgezinde vermaning van de oorspronkelijke gemeenten Oost- en Westgraftdijk. De kerk dateert uit het jaar 1856 en is gebouwd in eclectische stijl.

Kom binnen

In de kerk is de preekstoel het meest prominente element van de inrichting. Rechts van de preekstoel is een kleine bergruimte en aan de linkerzijde bevindt zich de deur naar de consistorie. In deze ruimte staat een schouw met Delftsblauwe tegels daterend uit 1700-1800, tevens is de consistorie te bereiken via een aparte toegangsdeur aan de buitenkant.
Het venster boven de ingang in de voorgevel voorziet de zangerstribune van natuurlijk licht, deze wordt afgescheiden door een balustrade. Op deze galerij staat een orgel, vermoedelijk een harmonium. De banken in de kerkzaal zijn geplaatst tegen deze wand en langs de zijkanten. De vloer bestaat uit grote houten delen en rondom in de kerk loopt een houten lambrisering.

Buiten

De kerk heeft een opvallende architecturale uitstraling. Het zadeldak is gedekt met zwarte Hollandse pannen. Het gebouw bezit een bakstenen sokkel die bij de zijgevels en bij de achtergevel is gecementeerd. De voorgevel is wit gepleisterd en de zijmuren zijn opgetrokken uit rode bakstenen, wat zorgt voor een mooi contrast. Deze boogvormige ingang wordt geaccentueerd door de boogvormige houten ramen aan de zijgevels, drie aan elke kant.
Boven de hoofdingang bevindt zich een Bijbeltekst die luidt: ‘Nadert tot God / en Hij zal tot u naderen / Jacobus 4:8’. Deze tekst dient als een uitnodiging voor passanten op zondag om naar binnen te stappen.

Plattegrond

Omgeving

Oost-Graftdijk is een schilderachtig dorp met een charmante en landelijke uitstraling. Het staat bekend om zijn historische architectuur, traditionele dijkwoningen en prachtige vergezichten over het omringende landschap. Met sfeervolle grachten, groene weiden en rustige landweggetjes biedt Oost-Graftdijk een oase van natuurlijke schoonheid en vrede. Binnen het dorp bevinden zich een basisschool en een sportvereniging, terwijl het levendige dorp De Rijp, met alle benodigde voorzieningen, slechts een korte fietstocht verwijderd is.
In de nabije omgeving kunt u genieten van heerlijke vaartochten met uw eigen boot door de pittoreske polders, richting het Alkmaardermeer en zelfs tot in het bruisende Amsterdam. Bovendien grenst de achtertuin van Oost-Graftdijk aan een beschermd natuurgebied, de Eilandspolder. Hier kunt u in strenge winters zelfs de Eilandsepoldertocht beleven, een schaatstocht van maar liefst 32 kilometer door de polder.

Gebruiksmogelijkheden

• De huidige bestemming is maatschappelijk.
• Wat onder Maatschappelijk wordt verstaan is in het bestemmingsplan niet gedefinieerd. De volgende definitie wordt vaak gehanteerd: culturele, educatieve, medische, sociale en levensbeschouwelijke voorzieningen ten behoeve van openbare dienstverlening.
• Het object is een Rijksmonument, voor verbouwwerkzaamheden bij een Rijksmonument is een omgevingsvergunning noodzakelijk.
• Een bestemmingswijziging naar bijvoorbeeld wonen, is alleen kansrijk als er geen afbreuk wordt gedaan aan de monumentale waarde van het gebouw en de functie zich goed verhoudt tot de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een kantoorfunctie of dienstverlening.
• Zie voor meer informatie de quickscan van het bestemmingsplan.

360° Panorama

Kenmerken

Overdracht
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1856
Specifiek
monument
Soort dak
Zadeldak bedekt met dakpannen
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
135 m²
Overige inpandige ruimte
0 m²
Externe bergruimte
0 m²
Perceeloppervlakte
215 m²
Inhoud
499 m³
Indeling
Aantal kamers
2 kamers (0 slaapkamers)
Aantal woonlagen
1 woonlaag
Energie
Verwarming
Gaskachels
Kadastrale gegevens
GRAFT-DE RIJP G 547
215 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Ligging
Aan rustige weg en landelijk gelegen
Tuin
Geen tuin
Garage
Soort garage
Geen garage
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Kennisbank

Wat kost een principeverzoek?

Het tarief is afhankelijk van de inhoud van het principeverzoek en de gemeente.

Hoe dien ik een principeverzoek in?

Vaak kunt u een principeverzoek bij uw gemeente schriftelijk of digitaal indienen.

Wat is een principeverzoek?

Een principeverzoek is de ambtelijke benaming voor de eerste afspraak tussen een bouwaanvrager en de ambtenaar van een gemeente. Soms wordt deze eerste afspraak ook wel beginselaanvraag genoemd. U kunt een principeverzoek indienen om af te tasten wat de gemeente van uw ruimtelijk initiatief vindt. Het gaat over initiatieven die niet in het geldende bestemmingsplan passen. Het bestemmingsplan geeft aan waarvoor u de grond mag gebruiken en wat de bouwmogelijkheden zijn.

Hoe kan een bestemmingsplan gewijzigd worden?

Voor een wijziging in het bestemmingsplan moet u een aanvraag indienen bij de gemeente. Houdt u er rekening mee dat dit een vrij moeilijke en dure procedure kan zijn. Alleen de aanvraag kost op dit moment in de meeste gemeenten tussen de 10.000 en de 12.000 euro. Deze aanvraag wil dan nog niet zeggen dat er een positief antwoord op de vraag komt.

Voordat u deze aanvraag indient is het verstandig om goed te weten wat de gemeente van de nieuwe plannen vindt. Voor de aanvraag moet u de visie van de gemeente namelijk wel mee hebben. Een gemeente mag uiteindelijk zelf bepalen of ze in de aanvraag meegaat. Er zijn wel wat dingen waar een gemeente rekening mee dient te houden, bijvoorbeeld de visies voor dat gebied. Het kan zijn dat deze visies opgesteld zijn door de gemeente zelf, maar over het algemeen zijn ze opgezet in samenwerking met de provincie.

Een toewijzing van een wijziging in het bestemmingsplan dient een gemeente dan ook weer te verantwoorden tegenover de provincie. De kosten van de aanvraag zullen door de aanvrager zelf betaald moeten worden.

Waar kunt u een bestemmingsplan vinden?

Het bestemmingsplan kunt u opvragen bij de gemeente. Tegenwoordig zijn er steeds meer plannen digitaal inzichtelijk. Deze kunt u vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier