Sfeervol, ruimtelijk en duurzaam wonen…
Dit kan allemaal in dit kasteeltje. Op een centrale plek in het mooie dorp Obdam. Deze onder architectuur gebouwde woning heeft maar liefst vijf woonlagen en staat op een perceel van 1.085 m².
Gebouwd in 1949 en telt vele verborgen details, zoals een historische gevelsteen en patrijspoorten.
De verrassing van deze woning is het volwaardige appartement in het souterrain. Deze is voorzien van een woonkamer, slaapkamer, badkamer (met sauna) en een keukentje.
Aan de voorkant van de woning ervaart u de gezelligheid van het dorp in de achtertuin heerst er rust en vooral privacy. De woning is in 2022 flink verduurzaamd door het plaatsen van zonnepanelen en een hybridewarmtepomp, dit resulteert in een energielabel A.
U komt de woning binnen via de sprookjesachtige voordeur. U wordt ontvangen in een majestueuze hal waar uw aandacht direct naar de prachtige originele eikenhouten trap getrokken wordt. Een ander opvallend detail zijn de glas-in-lood ramen, welke een historische verhaal vertellen. Vervolgens komt u in de eetkamer, welke doorloopt in een heerlijke woonkamer met openslaande deuren naar de veranda, waar u zo de diepe achtertuin in kijkt.
Onder de woning bevinden zich maar liefst drie garages. Allemaal voorzien van een elektrische garagedeur.
Op de 1e verdieping treft u drie slaapkamers, een wasruimte/inloopkast en een badkamer. Eén van deze slaapkamers is de royal suite. Ruimtelijk, spanten in het zicht, een balkon en een badkamer ensuite. Deze is voorzien van een toilet, ligbad en wastafel. Op de 2e verdieping bevinden zich nog twee royale slaapkamers.
U kunt het souterrain binnen -en buitenom bereiken. Hier kunt u alle kanten mee op. Fitness-, kantoor- of praktijkruimte aan huis. Een mancave of speelkamer is ook niet ondenkbaar. Een b&b, gastenverblijf of zorgwoning behoort ook tot de mogelijkheden. De voorzieningen hiervoor zijn al aanwezig zoals een badkamer (met sauna), een keukentje, woongedeelte en aparte slaapkamer.
Inpandig zijn ook de garages te bereiken. Hobby’s, auto’s, motoren, u kunt hier van alles kwijt.
Vanuit de woonkamer slaat u de deuren open naar de gezellige veranda. Zon of schaduw? Wind of juist uit de wind? Alles kan op deze veranda. Dit is de plek waar u ongetwijfeld de meeste buiten-uren zult doorbrengen. Rondom de woning zijn verschillende balkons. Vanuit de woonkamer of de slaapkamers.
En dan een prachtig aangelegde achtertuin van maar liefst 40 meter diep. Een gazon, meerdere bomen en een sfeervol terras. Als kers op de taart nog een steiger naast de woning. Ver kunt u niet varen, maar vissen of dobberen kan wel!
Deze woning is gelegen in Obdam, een gezellig dorp met een actieve gemeenschap. Het dorp staat bekend om zijn landelijke karakter en historische architectuur, waaronder deze woning. De omgeving wordt gevormd door landbouwgronden, polders en waterwegen. Perfect voor het maken van wandelingen of fietstochten!
Op loopafstand vindt u het station van Obdam, vanuit hier gaat er elk half uur een trein richting Alkmaar, Hoorn en Amsterdam.
Liever met de auto? Alkmaar en Hoorn bereikt u binnen 15 minuten en Amsterdam binnen 45 minuten.
De bollenboer; Jan Dekker kocht in 1917 het toenmalige Stations koffiehuis. In 1929 verbouwde hij dit café naar Amsterdams voorbeeld. Hij was destijds ook oprichter van de voetbalclub; Victoria O, zo kon hij meer omzet draaien in zijn café. De voetbalvelden waren toen in de achtertuin van de villa van nu. Jan wilde zijn net uitsteken en liet een enorme woning neerzetten aan de overkant. Vandaar dat deze woning ‘De Overkant’ als naam kreeg. Hij nam in 1949 een architect in de hand. Dit was Jacques van Velsen uit Haarlem, hij heeft de woning verbouwd zoals het nu is. Jacques van Velsen heeft in de periode 1929-1978 met veel plezier en enthousiasme gebouwd. Hij kreeg onder andere bekendheid door zijn woningen met heiligenbeelden in Haarlem en omgeving. Buiten Haarlem bouwde hij onder meer kerkjes in het Zeeuwse Domburg en Souburg. Ook bouwde hij een huis in Zeeuws-Vlaanderen, waarin hij glas-in-loodramen liet plaatsen, gemaakt door de Haarlemse kunstenaar Levinus Tollenaar. Naast zijn werk als architect was hij ook actief in het katholieke sociaal-charitatieve en politieke leven. Jan dekker ging in het voorhuis wonen en aan de achterkant zat de pel schuur. Links van de woning zit nog een ingang, dit was destijds de ingang van de pel schuur. Jan heeft zijn dochter Gre Dekker af laten beelden in een van de glas-in-lood ramen. In het andere glas-in-lood raam heeft hij bloemen afgebeeld, omdat dit zijn bron van inkomsten was. Voordat dit pand volledig als woonhuis gebruikt werd, zat De Spieghel daar gevestigd, wat begon als een antiekwinkel en staat nu bekend onder de naam Richmond Interiors.
Bij een stille verkoop van een huis staat er geen bord in de tuin van de desbetreffende woning. Er worden geen advertenties gemaakt en de woning staat (nog) niet op Funda. Klaver Makelaardij verzorgt voor deze woningen een gerichte verkoop via een gepersonaliseerde nieuwsbrief naar ons unieke klantenbestand met Klaver profielen.
Het definitief energielabel van een woning geeft met de klasses A (zeer energiezuinig) tot en met G (minst energiezuinig) aan hoe energiezuinig een woning is. Daarnaast geeft het label inzicht in de woningkenmerken, woningtype, isolatie, beglazing en verwarming. Ook worden de eventuele energiebesparende mogelijkheden benoemd.
Voor een wijziging in het bestemmingsplan moet u een aanvraag indienen bij de gemeente. Houdt u er rekening mee dat dit een vrij moeilijke en dure procedure kan zijn. Alleen de aanvraag kost op dit moment in de meeste gemeenten tussen de 10.000 en de 12.000 euro. Deze aanvraag wil dan nog niet zeggen dat er een positief antwoord op de vraag komt.
Voordat u deze aanvraag indient is het verstandig om goed te weten wat de gemeente van de nieuwe plannen vindt. Voor de aanvraag moet u de visie van de gemeente namelijk wel mee hebben. Een gemeente mag uiteindelijk zelf bepalen of ze in de aanvraag meegaat. Er zijn wel wat dingen waar een gemeente rekening mee dient te houden, bijvoorbeeld de visies voor dat gebied. Het kan zijn dat deze visies opgesteld zijn door de gemeente zelf, maar over het algemeen zijn ze opgezet in samenwerking met de provincie.
Een toewijzing van een wijziging in het bestemmingsplan dient een gemeente dan ook weer te verantwoorden tegenover de provincie. De kosten van de aanvraag zullen door de aanvrager zelf betaald moeten worden.
Makelaar Geert Klaver komt in zijn branche veel verschillende woonvormen tegen. Waar een paar jaar geleden de regelgeving en financieringsmogelijkheden nog niet volledig toereikend waren, zie je nu dat gemeenten en banken mee gaan met de trend en een faciliterende rol aannemen. Door deze positieve ontwikkeling zie je nu veel verschillende woonvormen op poppen.