Klaver MakelaardijLandelijk wonenVrijstaande woningGroetAchterweg 24 A

Achterweg 24 A te Groet

verkocht

Over deze woning
Video
360° Panorama
Kom binnen
Buiten
Plattegrond
Omgeving
Bijzonderheden
Kenmerken
Voorzieningen

Kenmerken

Inhoud:
795 m³
Bouwjaar:
1996
Perceeloppervlakte:
988 m²
Totale woonoppervlakte:
177 m²
Aantal kamers:
6 kamers (3 slaapkamers)
De makelaar van dit object
Geert Klaver

Over deze woning

Een oase van rust, pal achter de Schoorlse duinen op een idyllische locatie staat deze vrijstaande woning met garage en recreatiewoning op een diep en breed perceel.
De woning ligt met een mooie voortuin en ruim oprijpad, een stukje van de weg af, wat voor veel privacy zorgt. Een privacy volle en vooral onderhoudsvriendelijke tuin maken deze woning geschikt voor senioren. Levensloopbestendig maken is hier goed mogelijk. De recreatiewoning op het erf wordt goed verhuurd en zorgt voor een leuke hobby.

Deze goed onderhouden woning met onder andere vier (slaap)kamers, een badkamer en een heerlijke veranda in deze rustige straat zorgen ervoor dat u altijd met uw gezin in een vakantiegevoel leeft!

Kom binnen

Rust en comfort, dit ervaart u bij binnenkomst. Een fijne woning, een echt thuis! Door de verschillende ruimtes is het een compacte indeling. Vanuit de hal bereikt u het kantoor, de woonkamer en de bijkeuken. De woonkamer (voorzien van vloerverwarming) is sfeervol met een houtkachel en openslaande deuren naar de tuin. De halfopen keuken is onder andere uitgerust met een vaatwasser, kookplaat en een combi-oven/magnetron. Met de eettafel erbij in deze ruimte is het gezellig koken en tafelen met het hele gezin. Op de verdieping treft u drie riante slaapkamers en een luxe badkamer uit 2022 met voerverwarming. Middels een vaste trap bereikt u de zolder. Deze is nu in gebruik als opslag, maar met een dakkapel is hier nog een goede kamer van te maken.
Via de bijkeuken kunt u binnendoor de garage bereiken. Op het zelfde erf met een eigen “oprit” bereikt u de recreatiewoning (met vergunning) van circa 40 m². Deze is in 1998 geplaatst en altijd goed onderhouden. Voorzien van een eigen terras, een slaapkamer, badkamer, woonkamer en een keukenunit. De huidige eigenaren kunnen deze woning met succes het hele jaar door verhuren.

Buiten

Een heerlijke tuin waar een goede balans is gemaakt tussen gemak en toch groen. Veel straatwerk rondom de woning maar toch ook wat groene borders met een diversietijd aan plantensoorten. In 2021 is er een nieuwe schuur geplaatst met een veranda. Dit is een heerlijke plek om prima te vertoeven. Onder de overkapping tegen de woning aan treft u ook meerdere zitjes. U kunt met de wind en de zon mee verplaatsen. Voorkeur voor de zon of juist liever de schaduw, het kan hier allebei op elk moment van de dag. In 2022 is de coniferenhaag tussen de buren vervangen voor een houten schutting.

Plattegrond

Omgeving

Gelegen nabij het karakteristieke ‘’Witte Kerkje’’ van Groet, een dorp met voorzieningen zoals een supermarkt, fietsverhuur, ijssalon, bushalte en een verrassend ruim aanbod aan restaurants/horeca.
Groet ligt op ca. 10 minuten fietsen van Schoorl, een kwartiertje (auto)rijden van Alkmaar, 45 minuten van Amsterdam, ca. 1 minuut lopen van de duinen en het bos en slechts 10 minuten fietsen van het strand van Hargen.

Bijzonderheden

- Dorpse voorzieningen, de prachtige bossen, het strand, de klimduin en de duinen op loopafstand
- Riant perceel met onderhoudsvriendelijke tuin
- Recreatiewoning op het erf met eigen toegang
- Levensloopbestendig wonen is mogelijk
- Laadpaal aanwezig
- 30 zonnepanelen
- Energielabel A
- Een bronpomp met diverse aansluitpunten rondom de woning

Kenmerken

Overdracht
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1996
Specifiek
Soort dak
Zadeldak bedekt met dakpannen
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
177 m²
Overige inpandige ruimte
37 m²
Externe bergruimte
41 m²
Perceeloppervlakte
988 m²
Inhoud
795 m³
Indeling
Aantal kamers
6 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Toilet, douche, wastafel en vloerverwarming
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, tv kabel, rookkanaal, dakraam en zonnepanelen
Energie
Energielabel
A
Isolatie
Volledig geisoleerd
Verwarming
C.v.-ketel, vloerverwarming gedeeltelijk en houtkachel
Warm water
C.v.-ketel
CV-ketel
Remeha Avanta 28C (2010)
Kadastrale gegevens
SCHOORL F 1640
988 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Ligging
Aan bosrand, aan rustige weg, beschutte ligging en in bosrijke omgeving
Tuin
Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand hout
Garage
Soort garage
Aangebouwd steen en parkeerplaats
Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Elektra en elektrische deur
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Kennisbank

Wat is stille verkoop van een huis?

Bij een stille verkoop van een huis staat er geen bord in de tuin van de desbetreffende woning. Er worden geen advertenties gemaakt en de woning staat (nog) niet op Funda. Klaver Makelaardij verzorgt voor deze woningen een gerichte verkoop via een gepersonaliseerde nieuwsbrief naar ons unieke klantenbestand met Klaver profielen.

Wat is een principeverzoek?

Een principeverzoek is de ambtelijke benaming voor de eerste afspraak tussen een bouwaanvrager en de ambtenaar van een gemeente. Soms wordt deze eerste afspraak ook wel beginselaanvraag genoemd. U kunt een principeverzoek indienen om af te tasten wat de gemeente van uw ruimtelijk initiatief vindt. Het gaat over initiatieven die niet in het geldende bestemmingsplan passen. Het bestemmingsplan geeft aan waarvoor u de grond mag gebruiken en wat de bouwmogelijkheden zijn.

Hoe kan een bestemmingsplan gewijzigd worden?

Voor een wijziging in het bestemmingsplan moet u een aanvraag indienen bij de gemeente. Houdt u er rekening mee dat dit een vrij moeilijke en dure procedure kan zijn. Alleen de aanvraag kost op dit moment in de meeste gemeenten tussen de 10.000 en de 12.000 euro. Deze aanvraag wil dan nog niet zeggen dat er een positief antwoord op de vraag komt.

Voordat u deze aanvraag indient is het verstandig om goed te weten wat de gemeente van de nieuwe plannen vindt. Voor de aanvraag moet u de visie van de gemeente namelijk wel mee hebben. Een gemeente mag uiteindelijk zelf bepalen of ze in de aanvraag meegaat. Er zijn wel wat dingen waar een gemeente rekening mee dient te houden, bijvoorbeeld de visies voor dat gebied. Het kan zijn dat deze visies opgesteld zijn door de gemeente zelf, maar over het algemeen zijn ze opgezet in samenwerking met de provincie.

Een toewijzing van een wijziging in het bestemmingsplan dient een gemeente dan ook weer te verantwoorden tegenover de provincie. De kosten van de aanvraag zullen door de aanvrager zelf betaald moeten worden.

Wat is een woonbestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming.  Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een woonbestemming houdt in dat een object of perceel gebruikt of ingericht kan worden voor bewoning.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier