Ruimte, rust en privacy…
Op een bijzondere locatie waar zich dagelijks een spectaculaire zonsopkomst en zonsondergang voltrekt staat deze in 2003 gebouwde vrijstaande woning. Hier vindt u een magisch spel van het licht, geluid en de natuur. Door het recente bouwjaar is de woning goed geïsoleerd en heerst er een prettig leefklimaat. Met in totaal vier slaapkamers (mogelijkheid tot zes) en twee badkamers is dit een heerlijk familiehuis. Met een perceeloppervlakte van bijna 1 hectare is dit een schitterende plek om hobbymatig dieren te houden. In het voorjaar veranderd uw uitzicht in een kleurenpracht van bloeiende bollenvelden. De naastgelegen loods zal op korte termijn worden gesloopt, hiervoor komt een mooie nieuwe woning in de plaats. Bij de bouw van de nieuwe woning zal er een nieuw verhard toegangspad worden aangelegd.
Bij binnenkomst ervaart u direct de ruimte die deze woning heeft te bieden. De ruime hal geeft toegang tot de leefkeuken en de woonkamer. In de leefkeuken staat een ruime keuken en is er voldoende plek voor een fijne eethoek. De woonkamer is zowel via de hal als de leefkeuken te bereiken. In de woonkamer zijn rondom grote raampartijen waardoor ook dit een lichte ruimte is. Er zijn ook openslaande tuindeuren aanwezig waardoor u op een mooie dag ook heerlijk buiten op het terras kunt borrelen en genieten van de zonsondergang. Naast de grote raampartijen is er ook een houtkachel waardoor u hier op koudere dagen een fraai en behaaglijk vlammenspel kunt aanschouwen. De hal geeft ook toegang tot de badkamer op de begane grond, de bijkeuken, de tuinkamer en de kelder van maar liefst 20 m². Via een comfortabele luie trap komt u op de overloop van de eerste verdieping. Op de overloop is een vaste linnenkast en de toegang tot de in totaal vier slaapkamers en de badkamer. In de master bedroom is een walk-in closet aanwezig. De badkamer is compleet met dubbele wastafel, extra ruime douche, toilet en een ligbad. Vanuit uw ligbad heerlijk ontspannen met eindeloze vergezichten over de landerijen, naar de duinen… wie wil dat niet? De tweede verdieping bereikt u via een vlizo trap en is momenteel in gebruik als bergzolder. Hier is de mogelijkheid om door het plaatsen van een vaste trap en dakramen nog twee extra slaapkamers te creëren.
Om de woning ligt de tuin met veel gazon, verschillende beplanting, volwassen bomen en zelfs een eigen kas om uw eigen groenten en kruiden te kweken. Achter de woning staat een grote schuur, deze zal moeten worden teruggebracht naar (maximaal) 150 m². Deze schuur zal uistekend geschikt zijn wanner u de ruimte nodig heeft voor uw hobby’s of voor (kleinschalige) bedrijfsmatige activiteiten. Of denkt u eens aan een mooie stal met boxen voor uw paarden. Naast de woning is ook voldoende ruimte om een paardenbak aan te leggen.
De ligging tegen de Egmondermeer is schiiterend! Het Zomderdijkje wordt voornamelijk gebruikt voor bestemmingsverkeer en is zowel landelijk als centraal. De woning wordt omringd door bollenvelden. In het centrum van Egmond aan den Hoef zijn veel voorzieningen zoals diverse winkels, een kindercentrum, basisonderwijs, een manege en sportverenigingen. Op slechts 4 kilometer vindt u de duinen en de kust. De binnenstad van Alkmaar (met onder andere voortgezet onderwijs, restaurants en het NS-station) is op nog geen 10 kilometer gelegen. Ook het naastgelegen Heiloo is op 4 kilometer gelegend, hier zijn diverse winkelvoorziening, winkelcentrum ‘t Loo en het NS treinstation. Maak uw dromen en wensen compleet op het Zomerdijkje 13z in Egmond aan den Hoef.
Vanaf 1 januari 2021 gaat de bepaling van het energielabel niet meer digitaal, maar moet er een afspraak worden gemaakt met een energieadviseur. De adviseur komt langs, inspecteert de woning en bepaalt op basis van kenmerken als isolatie, afmetingen en warmtebronnen hoeveel energie de woning verbruikt.
De adviseur komt bij u thuis en bekijkt in gemiddeld 1 à 2 uur tijd het huis. De adviseur neemt kenmerken op van de woning. Bijvoorbeeld:
Op basis hiervan berekent de energieadviseur hoeveel energie er nodig is voor:
Zo stelt de energieadviseur het energielabel nauwkeurig vast en is het mogelijk om verbeteringen aan te bieden. Deze aanbevelingen voor verduurzaming komen ook op het energielabel te staan.
Bij verkoop of verhuur van een woning is een definitief energielabel verplicht. Een voorlopig energielabel is hierbij niet voldoende. Het ontbreken van een definitief energielabel bij de levering van de woning kan een boete opleveren.
De energieadviseur berekent de energieprestatie en registreert deze. Hierna ontvangt u het afschrift van het energielabel. De adviseur neemt kenmerken op van de woning. Bijvoorbeeld:
Op basis hiervan berekent de energieadviseur hoeveel energie er nodig is voor:
Zo stelt de energieadviseur het energielabel nauwkeurig vast en is het mogelijk om verbeteringen aan te bieden. Deze aanbevelingen voor verduurzaming komen ook op het energielabel te staan.
Het definitief energielabel van een woning geeft met de klasses A (zeer energiezuinig) tot en met G (minst energiezuinig) aan hoe energiezuinig een woning is. Daarnaast geeft het label inzicht in de woningkenmerken, woningtype, isolatie, beglazing en verwarming. Ook worden de eventuele energiebesparende mogelijkheden benoemd.
Het bestemmingsplan is een bindend plan. Dit geldt zowel voor de burger als voor de overheid. Wanneer er een vergunning aangevraagd wordt voor een winkelpland, een schuur of een ander gebouw, dan wordt deze getoetst aan het bestemmingsplan.
Wanneer er in de regelgeving staat dat er gebouwd mag worden, dan wordt er een vergunning afgegeven door de gemeente. Het is niet zo dat de gemeente zelf mag bepalen of de vergunning wel of niet wordt afgegeven, een gemeente heeft zich ook te houden aan het bestemmingsplan. Indien u het vermoeden heeft dat de gemeente zelf aan het beslissen is, lees dan de regels van het geldende bestemmingsplan goed door.
Als u dan van mening bent dat de beslissing anders had moeten zijn, teken dan bezwaar aan. Motiveer deze goed aan de hand van de regels van het bestemmingsplan. Alles zal dan opnieuw bekeken en getoetst moeten worden. Wanneer een gemeente een nieuwe beslissing neemt, zullen ze deze goed moeten kunnen onderbouwen.
Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming. Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een woonbestemming houdt in dat een object of perceel gebruikt of ingericht kan worden voor bewoning.
Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming. Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een agrarische bestemming houdt in dat een woning of object -met agrarische bestemming- alleen voor agrarische doeleinden gebruikt mag worden. Denk hierbij aan een melkveehouderij of een akkerbouwbedrijf.