Een prachtige pastoriewoning gelegen op een net zo prachtige locatie. Dit pand is echt een kast van een huis. Met een woonoppervlakte van ca. 346 m² en een perceeloppervlakte van 1.140 m² is er veel mogelijk. De bestemming van het pand is maatschappelijk. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld een horecazaak (categorie 2) of een B&B te vestigen. Of om het pand te gebruiken voor maatschappelijke voorzieningen op het gebied van zorg, onderwijs, kunst en cultuur. Voor een bestemmingswijziging naar ‘wonen’ hebben we een principeverzoek opgesteld, welke kan worden ingediend bij de gemeente.
Op de begane grond is een ruime woonkamer, een voorkamer, keuken en een toilet. Op de eerste en tweede verdieping telt de woning in totaal 10 (slaap)kamers. De ligging van de pastorie is uniek.
Het is gelegen in het dorp Onderdijk met een basisschool, voetbalvereniging en vlakbij recreatiepark de Groote Vliet. Op korte afstand van Medemblik en Wervershoof en op steenworp afstand van het IJsselmeer.
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wij voorzien u graag van meer informatie en leiden u graag rond.
De pastorie is in 1919 gebouwd. Er hebben verschillende pastoors gewoond met hun dienstbodes. Ook diende de woning als ontvangstruimte en vergaderlocatie voor de parochiegemeenschap. Bij de woning krijgt u het gevoel dat het uiterlijk en innerlijk u iets willen vertellen. De pastorie heeft veel bewoners en gasten ontmoet. En daardoor ook veel meegemaakt. Zij is onder andere getuige geweest van de bouw van de Rooms-Katholieke kerk. De kerk werd in 1928 gebouwd. De geschiedenis wordt hier door het karakter van het pand verteld. De authentieke vloeren, hoge plafonds en bewaard gebleven elementen maken het verhaal compleet.
De vergunningen voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu zijn samengevoegd in de omgevingsvergunning.
Het tarief is afhankelijk van de inhoud van het principeverzoek en de gemeente.
Het principeverzoek is geen wettelijke aanvraag. Hieraan kunt u niet het recht ontlenen dat het ruimtelijk initiatief ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Wel krijgt u duidelijkheid of de gemeente wel of niet achter het initiatief staat. U kunt geen bezwaar of beroep indienen tegen het principebesluit.
Het voordeel van een principeverzoek is dat u niet direct een (bouw)plan tot in detail hoeft uit te werken met de daarbij behorende kosten. Daarnaast kan een gedeelte van de gemaakte kosten van het principeverzoek later worden verrekend met de kosten van een vergunning. U moet dan een aanvraag voor een vergunning indienen binnen 26 weken na de reactie van de gemeente op het principeverzoek.
Een principeverzoek is de ambtelijke benaming voor de eerste afspraak tussen een bouwaanvrager en de ambtenaar van een gemeente. Soms wordt deze eerste afspraak ook wel beginselaanvraag genoemd. U kunt een principeverzoek indienen om af te tasten wat de gemeente van uw ruimtelijk initiatief vindt. Het gaat over initiatieven die niet in het geldende bestemmingsplan passen. Het bestemmingsplan geeft aan waarvoor u de grond mag gebruiken en wat de bouwmogelijkheden zijn.
Voor een wijziging in het bestemmingsplan moet u een aanvraag indienen bij de gemeente. Houdt u er rekening mee dat dit een vrij moeilijke en dure procedure kan zijn. Alleen de aanvraag kost op dit moment in de meeste gemeenten tussen de 10.000 en de 12.000 euro. Deze aanvraag wil dan nog niet zeggen dat er een positief antwoord op de vraag komt.
Voordat u deze aanvraag indient is het verstandig om goed te weten wat de gemeente van de nieuwe plannen vindt. Voor de aanvraag moet u de visie van de gemeente namelijk wel mee hebben. Een gemeente mag uiteindelijk zelf bepalen of ze in de aanvraag meegaat. Er zijn wel wat dingen waar een gemeente rekening mee dient te houden, bijvoorbeeld de visies voor dat gebied. Het kan zijn dat deze visies opgesteld zijn door de gemeente zelf, maar over het algemeen zijn ze opgezet in samenwerking met de provincie.
Een toewijzing van een wijziging in het bestemmingsplan dient een gemeente dan ook weer te verantwoorden tegenover de provincie. De kosten van de aanvraag zullen door de aanvrager zelf betaald moeten worden.
Het bestemmingsplan is een bindend plan. Dit geldt zowel voor de burger als voor de overheid. Wanneer er een vergunning aangevraagd wordt voor een winkelpland, een schuur of een ander gebouw, dan wordt deze getoetst aan het bestemmingsplan.
Wanneer er in de regelgeving staat dat er gebouwd mag worden, dan wordt er een vergunning afgegeven door de gemeente. Het is niet zo dat de gemeente zelf mag bepalen of de vergunning wel of niet wordt afgegeven, een gemeente heeft zich ook te houden aan het bestemmingsplan. Indien u het vermoeden heeft dat de gemeente zelf aan het beslissen is, lees dan de regels van het geldende bestemmingsplan goed door.
Als u dan van mening bent dat de beslissing anders had moeten zijn, teken dan bezwaar aan. Motiveer deze goed aan de hand van de regels van het bestemmingsplan. Alles zal dan opnieuw bekeken en getoetst moeten worden. Wanneer een gemeente een nieuwe beslissing neemt, zullen ze deze goed moeten kunnen onderbouwen.
Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan, zodat u voortaan direct alle brochures kunt bekijken.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »
Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging
of maak een afspraak via WhatsApp 0226 555 777. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »
Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een bod te doen op dit object.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »